Jong geleerd, duurzaam gedaan:
betrek uw school in textielrecycling

Hoe kan uw school een pionier worden in duurzaamheid?

Betrek uw studenten bij de essentie van textielrecycling en vorm samen de toekomst. Wilt u duurzaamheid integreren in uw onderwijs? Begin hier!

Scholen

Maak Duurzaamheid Onderdeel van de Leerervaring met TexNL

Bij TexNL geloven we dat duurzaamheid een essentiële les is voor de volgende generaties. Ontdek hoe uw school kan bijdragen aan een betere toekomst door middel van textielrecycling, terwijl u ook geld inzamelt en bijdraagt aan het vergroenen van uw omgeving. Met onze veilige, efficiënte en gemakkelijk te gebruiken textielcontainers, wordt het betrekken van studenten in duurzaamheidsinitiatieven nog eenvoudiger en leuker!

DUURZAME WERELD

Ecologisch én Economisch: win-win met textielrecycling op uw school

Door deel te nemen aan het textielinzameling programma van TexNL, profiteert uw school niet alleen ecologisch, maar ook economisch. Elke ingezamelde kilo textiel kan jaarlijks tot wel €2000 opleveren voor uw schoolbudget. Stel een doel, bijvoorbeeld een nieuw speeltoestel of vergroening van het schoolplein, en zet het benodigde budget om in de hoeveelheid benodigd textiel. Houd uw leerlingen wekelijks op de hoogte van de voortgang om de inzameling te stimuleren. Het is een prachtige manier om bewustzijn over recycling te vergroten en tegelijkertijd uw school financieel te verrijken!

Textiel eruit, Groen erin!

Lever je oude textiel in en help mee aan een groenere toekomst voor onze schoolpleinen. Voor elke kilogram textiel die je inlevert, verdien je punten die je kunt inruilen voor groene upgrades, zoals insectenhotels, moestuinbakken en nog veel meer. Dit initiatief van TexNL is niet alleen een stap richting duurzaamheid, maar ook een prachtige manier om de leeromgeving van onze kinderen te verrijken en te vergroenen.

Jong geleerd, duurzaam gedaan: maak duurzaamheid onderdeel van de leerervaring en profiteer ecologisch én economisch met textielrecycling op uw school.

Neem contact met ons op!

Meest gestelde vragen

Textiel wordt in een sorteercentrum gesorteerd op kwaliteit, type en materiaal. Herdraagbaar textiel wordt verkocht voor hergebruik, terwijl niet-herdraagbaar textiel gerecycled wordt tot bijvoorbeeld poetslappen of isolatiemateriaal. Dit bevordert de circulaire textielketen en vermindert de CO2-uitstoot.

  1. Schoon en Droog: Zorg ervoor dat al het textiel dat u inlevert schoon en droog is. Vuil of nat textiel kan andere items in de inzamelcontainer beschadigen en het recyclageproces bemoeilijken.

  2. Sorteer indien Mogelijk: Als u de tijd en mogelijkheid heeft, kunt u overwegen uw textiel te sorteren. Herdraagbare kleding kan bijvoorbeeld worden gescheiden van textiel dat enkel geschikt is voor recycling.

  3. Gebruik de Juiste Inzamelpunten: Breng uw textiel naar de daarvoor bestemde inzamelpunten, zoals onze 2300 liter textielcontainers, kledingwinkels of andere erkende textielinzamelingspunten. U kunt ook de inzamelacties van lokale scholen of gemeenten ondersteunen.

  4. Wees Bewust van wat wel en niet kan worden Ingeleverd: Niet al het textiel is geschikt voor recycling. Probeer te vermijden dat u items inlevert zoals vieze of natte kleding, kapotte schoenen, tapijten, kussens, knuffels, etc.

In onze containers kunt u diverse soorten textiel en schoenen inleveren, zolang deze niet te vuil zijn, bijvoorbeeld besmeurd met olie of verf. Dit omvat kleding, bedtextiel, woontextiel, schoenen, accessoires en stoffen speelgoed. Zelfs beschadigde items zijn welkom voor recycling. Zorg ervoor dat uw textiel schoon, droog en in een gesloten zak wordt ingeleverd, en bind schoenen per paar bij elkaar. Dit helpt om de kwaliteit te behouden, zodat we het textiel de best mogelijke bestemming kunnen geven.

Textielrecycling helpt de CO2-uitstoot te verminderen door het verminderen van de noodzaak voor de productie van nieuwe textielproducten, een proces dat aanzienlijke hoeveelheden energie en grondstoffen vereist. Bovendien voorkomt het dat textielafval op de stortplaats terechtkomt, waar het zou kunnen ontbinden en broeikasgassen zoals methaan zou kunnen uitstoten. Recyclen draagt zo bij aan de vermindering van de koolstofvoetafdruk van de textielindustrie.