TexNL: Uw partner in duurzame
retail en textielrecycling

Is uw retail klaar voor een circulaire textieltoekomst?

Laat ons u begeleiden in het traject naar duurzaam textiel management. Bent u klaar om uw textiel verantwoordelijkheden te optimaliseren? Ontdek meer!

UPV Retail

Maatwerkoplossingen voor duurzaam textielmanagement

Ontdek hoe TexNL retailbedrijven ondersteunt bij het creëren van een circulaire economie. Met diensten zoals inzameling in winkels, sorteren van online retouren, verwerking van onverkochte voorraden, en slimme logistiek, nemen we alle aspecten van Uitgebreide Producentenverantwoordelijkheid voor textiel uit handen. Maak gebruik van onze 30 jaar ervaring in de textielsector en werk samen met ons om uw textiel op een milieuvriendelijke manier te beheren.

DUURZAME WERELD

Naadloze inzameling in kledingwinkels

Bevorder de duurzaamheid van uw retailbedrijf met onze op maat gemaakte inzameloplossingen. TexNL heeft ruime ervaring in het opzetten van efficiënte en klantvriendelijke inzamelpunten in winkels. We begrijpen dat elke retailer uniek is en stellen maatwerk centraal in onze benadering. Met onze inzamelingsoplossingen kunt u een actieve rol spelen in de textielrecyclingcyclus en tegelijkertijd de waarde voor uw klanten verbeteren.

Zet nu de stap naar duurzaam textielbeheer met TexNL Retail Solutions!

Neem contact met ons op!

Meest gestelde vragen

Textiel wordt in een sorteercentrum gesorteerd op kwaliteit, type en materiaal. Herdraagbaar textiel wordt verkocht voor hergebruik, terwijl niet-herdraagbaar textiel gerecycled wordt tot bijvoorbeeld poetslappen of isolatiemateriaal. Dit bevordert de circulaire textielketen en vermindert de CO2-uitstoot.

  1. Schoon en Droog: Zorg ervoor dat al het textiel dat u inlevert schoon en droog is. Vuil of nat textiel kan andere items in de inzamelcontainer beschadigen en het recyclageproces bemoeilijken.

  2. Sorteer indien Mogelijk: Als u de tijd en mogelijkheid heeft, kunt u overwegen uw textiel te sorteren. Herdraagbare kleding kan bijvoorbeeld worden gescheiden van textiel dat enkel geschikt is voor recycling.

  3. Gebruik de Juiste Inzamelpunten: Breng uw textiel naar de daarvoor bestemde inzamelpunten, zoals onze 2300 liter textielcontainers, kledingwinkels of andere erkende textielinzamelingspunten. U kunt ook de inzamelacties van lokale scholen of gemeenten ondersteunen.

  4. Wees Bewust van wat wel en niet kan worden Ingeleverd: Niet al het textiel is geschikt voor recycling. Probeer te vermijden dat u items inlevert zoals vieze of natte kleding, kapotte schoenen, tapijten, kussens, knuffels, etc.

In onze containers kunt u diverse soorten textiel en schoenen inleveren, zolang deze niet te vuil zijn, bijvoorbeeld besmeurd met olie of verf. Dit omvat kleding, bedtextiel, woontextiel, schoenen, accessoires en stoffen speelgoed. Zelfs beschadigde items zijn welkom voor recycling. Zorg ervoor dat uw textiel schoon, droog en in een gesloten zak wordt ingeleverd, en bind schoenen per paar bij elkaar. Dit helpt om de kwaliteit te behouden, zodat we het textiel de best mogelijke bestemming kunnen geven.

Textielrecycling helpt de CO2-uitstoot te verminderen door het verminderen van de noodzaak voor de productie van nieuwe textielproducten, een proces dat aanzienlijke hoeveelheden energie en grondstoffen vereist. Bovendien voorkomt het dat textielafval op de stortplaats terechtkomt, waar het zou kunnen ontbinden en broeikasgassen zoals methaan zou kunnen uitstoten. Recyclen draagt zo bij aan de vermindering van de koolstofvoetafdruk van de textielindustrie.