Over ons

Maak deel uit van de Textielrevolutie met TexNL!

Inspireert ons verhaal van duurzaamheid en innovatie jou? Neem contact met ons op en ontdek hoe je kunt bijdragen aan een groenere toekomst voor textiel. Samen maken we het verschil!

Over TexNL

Duurzaamheid en Innovatie in Textielrecycling

TexNL is een toonaangevend bedrijf in de textielrecyclingsector, met meer dan 30 jaar ervaring in het verwerken van gebruikte kleding en textiel. Ons doel is om de levensduur van textiel te verlengen en een circulaire textielketen te bevorderen. We zamelen miljoenen kilo’s textiel in, sorteren het in Nederland en zorgen voor lokale (sociale) werkgelegenheid. Transparantie, kwaliteit en innovatie staan centraal in onze dienstverlening, zodat we op een milieuvriendelijke en efficiënte manier met textiel omgaan.

Samenwerking is een belangrijk aspect van onze bedrijfsfilosofie. We werken nauw samen met gemeenten, (semi)overheden en diverse partners in Nederland en daarbuiten. Onze focus ligt op het maximaliseren van hergebruik en het stimuleren van hoogwaardige recycling. We investeren een deel van onze winst in innovatie en recyclingtechnologieën om de textielketen verder te verduurzamen. Bij TexNL streven we ernaar om textielafval tot een minimum te beperken en een positieve impact te hebben op onze planeet.

DUURZAME WERELD

Onze missie & visie

Missie een 100% circulaire textielketen

Wij werken aan een circulaire textielketen omdat wij een bijdrage willen leveren aan een duurzame wereld met behoud van grondstoffen. Dit doen wij door inzameling, verwerking en recycling van (gebruikt) textiel.

Onze visie

Al het textiel uit Nederland in Nederland verwerken waarbij we hergebruiken waar mogelijk en voor alle recycling kwaliteiten hoogwaardige, circulaire oplossingen vinden.

Over ons

Wie is TexNL?

TexNL is dé expert op het gebied van duurzaam textielbeheer in Nederland. Wij zetten ons in voor het milieu door textiel op verantwoorde wijze in te zamelen, sorteren en verwerken voor hergebruik en recycling. Maak kennis met onze ervaring, transparantie en innovatieve benadering voor een duurzamere toekomst.

35 mln

miljoen kledingstukken

21 mln kg

Co2 Reductie per jaar

1500+

actieve containers

35+

jaar ervaring

Impact van TexNL

Onze bijdrage aan een duurzamere toekomst in cijfers

Met meer dan 30 jaar ervaring in de textielrecyclingsector heeft TexNL significant bijgedragen aan het milieu en de samenleving. Jaarlijks zamelen en sorteren we maar liefst 35 miljoen kledingstukken in. Deze inspanningen hebben geleid tot een indrukwekkende CO2-reductie van 21 miljoen kg per jaar. Onze toewijding is ook zichtbaar in de meer dan 1500 actieve inzamelcontainers die verspreid zijn over het land. Samen bouwen we voort op drie decennia ervaring en zetten we ons in voor een groenere, duurzamere toekomst.